در اینجا اگر وب سایت را برای کسب و کارها در نظر بگیریم، همانطور که یک کسب و کار در دنیای واقعی محلی برای ارائه خدمات خود دارد که ما از طریق آدرس می توانیم محل این کسب و کار را پیدا کنیم و به آن کسب و کار جهت دریافت خدمات یا کالا مراجعه کنیم، در دنیای مجازی و اینترنت نیز می توانیم از طریق آدرسی به نام وب سایت به آن کسب و کار مراجعه کنیم و از آن کسب و کار خدمات یا کالا دریافت کنیم.
به زبانی ساده اگر بخواهیم هاست را تعریف کنیم، محلی است برای نگهداری فایل های وب سایت و مدیریت این فایل ها. مانند کامپیوتر که بر روی هارد دیسک آن فایل قرار می دهیم و به وسیله خود کامپیوتر این فایل ها را مدیریت می کنیم، هاست نیز دقیقاً همین سیستم را دارد منتها به روش خودش.
به طور کلی هاست ها از لحاظ موقعیت مکانی به دو دسته تقسیم می شوند: 1-هاست های داخل ایران 2-هاست های خارج ایران. به طور کلی کیفیت هاست های خارج از کشور از لحاظ سخت افزاری و غیره بهتر از هاست های داخل کشور می باشد ولی به دلایلی از قبیل اختلالاتی که ممکن است در اینترنت بین الملل وجود داشته باشد به هر دلیلی، استفاده از هاست های خارج از کشور توصیه نمی شود مگر این که بیشتر بازدیدکنندگان وب سایت خارج از کشور باشند. در بین هاست های خارج از کشور به دلایلی هاست های آلمان و فرانسه در مجموع بهتر هستند. در کل توصیه ما استفاده از هاست های داخل ایران می باشد.
هاست ها از لحاظ سیستم عاملی به طور کل به دو دسته تقسیم می شوند: 1-هاست های ویندوزی: که این نوع هاست ها به وسیله سیستم عامل ویندوز مدیریت می شوند و به طور کل کلیه نرم افزارها را می توان تحت پوشش این سیستم عامل استفاده کرد و 2-هاست های لینوکسی: که سیستم عامل این نوع هاست ها لینوکس می باشد و برخی از نرم افزارها را نمی توان از طریق این سیستم عامل استفاده نمود و در کل امنیت بیشتری نسبت به سروهای ویندوزی دارد.
بعضی از هاست ها برای نرم افزارهای معروف جهانی سفارشی و بهینه شده اند یکی از این هاست ها 1-هاست وردپرس: می باشد که این هاست ها برای سیستم جهانی مدیریت محتوای وردپرس بهینه شده اند و بهترین کارایی را برای وردپرس دارند. و 2-هاست ووکامرس: می باشد که این هاست برای افزونه ووکامرس وردپرس سفارشی و بهینه شده است، این افزونه برای وب سایت های فروشگاهی استفاده می شود و بسیار قدرتمند است. هاست های سفارشی دیگری نیز وجود دارند که در اینجا 2 تا از آن ها مثال زده شدند.
اکثر هاست هایی که توسط شرکت ها ارائه می شوند هاست های “اشتراکی” هستند. به طور کلی اگر یک وب سرور را در نظر بگیریم در این وب سرور تعدادی هاست ایجاد می شوند و این هاست ها به فروش می رسند، این هاست ها به صورت مشترک از منابع این سرور استفاده می نمایند مانند RAM و CPU و غیره. پس از منظور از هاست اشتراکی همین است. نوع دیگر از هاست ها هاست های اختصاصی هستد و سستم این هاست ها به گونه ای است که هر هاست منابع جداگانه برای خود دارد و هاست های دیگر نمی توانند از منابع سایر هاست ها استفاده نمایند پس به این هاست ها هاست های اختصاصی گفته می شود.
دامنه همان آدرس وب سایت است که با دانستن این آدرس می توانیم به وب سایت مراجعه نماییم و وارد وب سایت شویم. مانند کسب و کاری که در فضای واقعی در محلی وجود فیزیکی دارد و ما از طریق داشتن آدرس این کسب و کار می توانیم به محل کسب و کار مراجعه نماییم، به آدرس وب سایت هم دامنه گفته می شود مانند: webafraaz.ir