در این ویدئوی آموزشی که در خصوص آشنایی با پیشخوان وردپرس می باشد شما با کنترل پنل سایت وردپرسی آشنا خواهید شد. در واقع شما در پیشخوان وردپرس می توان وب سایت را طراحی نمود و تنظیمات لازم را برای وب سایت انجام داد.
قطعاً محیط پیشخوان وردپرس برای مدیر کل سایت با سایر کاربران سایت متفاوت خواهد بود و کاربران عادی سایت کنترل پنل متفاوتی رو مشاهده می کنند. بسته به نوع کاربری هر کاربر دسترسی های متفاوتی وجود خواهد داشت و دسترسی کامل در پیشخوان وردپرس فقط برای مدیرکل سایت وجود دارد. مگر این که مدیرکل سایت، مدیر کل های دیگری را نیز تعریف کرده باشد که در این صورت دسترسی کامل برای سایر مدیرکل های سایت هم فراهم خواهد بود. شما در پیشخوان با قسمت هایی مانند: به روزرسانی ها، نوشته ها، رسانه، برگه ها، دیدگاه ها، نمایش، افزونه ها، کاربران، ابزارها، تنظیمات و غیره سر و کار خواهید داشت.
وردپرس هر یه مدت یک بار ورژن جدیدی از خود را ارائه می دهد که لازم است پس از ارائه ورژن جدید وب سایت وردپرسی به روز رسانی گردد؛ در ورژن های جدید وردپرس، این به روز رسانی ها به صورت اتوماتیک انجام می شود و نیاز به به روز رسانی دستی نمی باشد. همچنین افزونه های وردپرسی نیز هر یه مدت یک بار ورژن های جدیدی ارائه می دهند که لازم است این افزونه ها نیز به روز رسانی گردد. افزونه های وردپرسی هر کدام کار خاصی انجام می دهند که با توجه به نیاز به اعمال کارهای مورد نظر در سایت، این افزونه ها در سایت وردپرسی نصب می گردد که لازم به روز رسانی گردند که در ورژن های جدید وردپرس امکان به روز رسانی اتوماتیک افزونه ها نیز میسر است.
در این بخش شما قادر خواهید بود مطالب و مقالات سایت خود را منتشر نمایید. شما می توانید مطالب و مقالات را در دسته بندی های مخصوص به خود دسته بندی و منتشر نمایید.
در این بخش شما قادر خواهید بود فایل های خود اعم از فایل های ویدئویی، صوتی و سایر فایل ها را آپلود نمایید و از آن ها در وب سایت وردپرسی خود استفاده نمایید.
به طور کل برگه ها نیز چیزی مشابه نوشته ها هستند و چیزی که آن ها را از نوشته ها متمایز می سازد نوع استفاده از آن هاست. معمولاً برگه ها برای بخش هایی از سایت استفاده می شوند که ساختار کلی دارند و به ندرت نیاز به به روز رسانی دارند مانند بخش تماس با ما. قطعاً بخش تماس با ما یک بخش کلی است و قرار نیست هر یه مدت یک بار تغییر یابد و نیاز به به روز رسانی داشته باشد.
بخش دیدگاه ها در وردپرس همان بخشی است که جهت مدیریت دیدگاه ها یا همان نظرات و یا کامنت های بازدیدکنندگان سایت استفاده می شود که در این بخش می توان کامنت هایی که بازدیدکنندگان در سایت ثبت کرده اند را مدیریت کرد. منظور از مدیریت این است که می توان این دیدگاه ها را تأیید کرد، پاسخ داد و یا حتی دیدگاه هایی مانند دیدگاه های اسپم را حذف کرد.
عمده استفاده اصلی در این بخش مربوط به تنظیمات قالب سایت می باشد که در این بخش می توان قالب مورد نظر برای سایت را انتخاب نمود و یا حتی قالب را در سایت نصب کرد و تنظیمات لازم را بر روی قالب ها اعمال نمود.
یکی از بخش های اصلی در وردپرس بخش افزونه ها می باشد که در این بخش قادر خواهید بود تا امکانات دلخواه خود را به وب سایت وردپرسی اضافه نمایید. به عنوان مثال اگر می خواهید در بخشی از سایت خود یک اسلایدر تصاویر اضافه نمایید می توانید از میان افزونه های متعدد اسلایدر افزونه دلخواه خود را انتخاب و در سایت نصب نمایید و از آن استفاده نمایید که هر افزونه تنظیمات مخصوص به خودش را دارد که می توانید به صورت دلخواه این تنظیمات را انجام دهید.
در این بخش شما می توانید لیست کاربران سایت را ملاحظه نمایید. منظور از کاربران سایت در اینجا افرادی هستند که در سایت از طریق بخش عضویت در سایت به عضویت سایت در آمده اند و دارای نام کاربری و رمز عبور مخصوص خود هستند و لازم به ذکر است که نقش هر کاربر متفاوت است. به صورت پیش فرض هر کاربر عادی وقتی در سایت عضو می شود به صورت کاربر عادی هم در بخش “کاربران سایت” ثبت می شود و دسترسی هایی که دارد محدود است. ولی مدیر کل سایت می تواند به صورت دستی نقش هر کاربر را تغییر دهد و حتی کاربران دلخواه خود را به سایت اضافه نماید و نقش های دلخواه خود را به آن ها بدهد و حتی می تواند هر کاربری که خواست را نقش مدیر کل بدهد. به طور کل مدیرکل سایت می تواند در بخش “کاربران” هرگونه تغییری که خواست برای هر کاربر عضو شده اعمال نماید. لازم به ذکر است هر سایت وردپرسی می تواند به صورت نامحدود “مدیر کل” داشته باشد که توسط مدیر کل اصلی سایت تعریف و ثبت می شود.
در بخش ابزارها شما با بخش هایی مختلفی از جمله درون ریزی و برون ریزی آشنا خواهد شد.
در مواقعی که شما از یک سایت وردپرسی دیگر خروجی اطلاعات از جمله نوشته های سایت و غیره رو گرفته باشید می توانید در سایت وردپرسی مقصد این اطلاعات را درون ریزی نمایید تا در سایت وردپرسی مقصد وارد شود.
زمانی که شما می خواهید از اطلاعات سایت وردپرسی خود به هر دلیلی از جمله انتقال به یک سایت وردپرسی دیگر خروجی بگیرید از طریق “برون ریزی” می توانید این کار را انجام دهید.
این بخش دارای امکانات مختلفی می باشد که یکی از آن ها “تنظیمات کلی” هست. در تنظیمات کلی شما می توانید عنوان اصلی سایت، آدرس سایت، ایمیل سایت، زمان محلی سایت و فعال سازی عضویت در سایت و غیره را تنظیم نمایید.